OTDK fejléc

Több mint háromszáz pályamű érkezett

A hallgatókra nagy hatással lehet egy-egy bírálat. Szeretnék, ha ezek a bírálatok minden esetben építő jellegűek lennének – fejtette ki dr. Juhász Tibor.

 A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Fizika, Földtudományok és Matematika (FiFöMa) szekciójának egyetemi zsűrije a hétfői napon újabb megbeszélést tartott.DSC_2461.jpg (1.53 MB)

Az előkészületek részleteiről dr. Juhász Tibor rektorhelyettes, a FiFöMa bizottságának elnöke adott tájékoztatást. Elmondta: több mint háromszáz pályamű érkezett be hozzájuk, amiket besoroltak a különféle tagozatokba. Megtudtuk azt is, hogy a tagozatok zsűrijének már kiválasztották a tagjait. A hétfői napot a zsűri felkészítésének szenteltük. Azt szeretnénk deklarálni, hogy mit vár el tőlük az országos konferencia, illetve a helyi ügyvezetés.

Egy zsűritag sokféleképpen kifejtheti a véleményét egy dolgozatról, de a verseny szempontjából nagyon fontos, hogy azzal tisztában legyen: a hallgatókra nagy hatással lehet egy-egy bírálat – fejtette ki dr. Juhász Tibor. Hozzátette: szeretnék, ha ezek a bírálatok minden esetben építő jellegűek lennének.

DSC_2410.jpg (1.22 MB)

A rektorhelyettes a további előkészületekbe is beavatott minket. Kiderült: a következő lépés, hogy a zsűritagok elkészítsék a bírálatokat, majd ha ezt a hallgatók megkapták, kezdetét veszi a regisztrációs időszak. Dolgoznak a rendezvény eredményes lebonyolításához szükséges előkészületi munkákon, mely a szállás biztosításán túl egyebek mellett az étkeztetést is magába foglalja.

Az előkészületekről korábban itt írtunk.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel