OTDK fejléc

OTDK FiFöMA 2019

2019. április 23-26. között az Eszterházy Károly Egyetem lesz a házigazdája a 16 tudományterületen megrendezendő XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójának (FiFöMa).

Az Országos Tudományos Diákkör a felsőoktatási tehetséggondozás legjelentősebb és legrégebbi szervezett formája. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Európában egyedülálló módon hat évtizede koordinálja a tehetséggondozást összefogó országos eseményeket, melynek legjelentősebb színtere a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia.

A FiFöMa Szekcióba a Kárpát-medence minden magyar nyelvű felsőoktatási képzéséből nevezhetnek hallgatók. A földtudományok, természetföldrajz, társadalomföldrajz, fizika és matematika részterületeit felölelő közel 40 tagozatba körülbelül 270 dolgozatot, hallgatót és még közel 200 professzort, tudományos kutatót, témavezetőt várunk, akik érdeklődőként és zsűritagként segítik a konferencia munkáját.

Ebben a ciklusban először az OTDT kezdeményezésére nyitunk a középiskolás tehetségek felé, akiket a fentebbi tudományterületekhez kapcsolódó kreatív pályamunkákkal igyekszünk elérni, többek között az EKE Tehetségútlevél programjában.