OTDK fejléc

Bálint Alíz Kamilla Erdélyből

Egy igazi csapatmunka

 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Földrajz Karának hallgatója vagyok.

OTDK FiFöMa pályamunkám címe: A Berettyó forrásvidékének töbör-morfometriai elemzése 

 

A kutatás során az adatgyűjtés csapatmunkában zajlott. Lelkes segítőim voltak a különböző évfolyamokról, ezért nekik megköszönve szeretnék néhány fotó segítségével beszámolni a terepi felmérésekről.

 

IMG_8255.JPG (6.10 MB) 

 

DSC_7174.jpg (3.18 MB)

 

A Berettyó forrásvidéke Kolozsvártól körülbelül 100km-re található karsztos fennsík a Réz-hegységben. A képeken a kis csapatunk a karsztos platón, drón segítségével történő feltérképezését, illetve terepi ellenőrzőpontok megjelölését hajtja végre (mókával és kacagással kiegészítve). Az adatgyűjtés igazán hosszú folyamat volt, több évszakban is megcsodálhattuk a Berettyó forrásvidékét.  

facebookrais.JPG (5.07 MB)

 

Alíz és témavezetője, dr. Imecs Zoltán drón segítségével, rövid időn belül és kis magasságból, nagy felbontású légi felvételeket készített. A felmérések eredményei a 3D modellek, amelyek remekül bemutatják a felszíni karszt-formakincseket, ezen belül pedig a dolinákat. A felmérések összességében több, mint egy évet vettek igénybe. 

 

IMG_8255.JPG (6.10 MB)

 

Ha te is szeretnéd megosztani velünk TDK/OTDK történeted küldd el nekünk a fifoma2019@uni-eszterhazy.hu címre vagy a hivatalos Facebook oldalra. Ne felejts el képeket csatolni hozzá! 

 

Szerkesztette: Kovács Viktória Kinga
demonstrátor
Eszterházy Károly Egyetem, Földrajz és Környezettudományi Intézet